Browsing Category

گفت‌وگوها

آلبر کامو بیگانه منوچهر بدیعی
کتاب‌گرد گفت‌وگوها

چرا منوچهر بدیعی فکر می‌کند فقط بخش اول بیگانه‌ی آلبر کامو باارزش است؟

رمان «بیگانه‌»ی آلبر کامو امسال شصت‌ساله شد. بهترین رمانی نیست از بی‌شمار رمانی که خوانده‌ام، اما خیلی سال پیش در جایی گفته بودم بی‌شک تأثیرگذارترین رمانی است که در عمرم خوانده‌‌ام و حالا هم تکرار می‌کنم که «هنوز وقتی به آن فکر می‌کنم، لرزه…

۲۴ شهریور ۱۴۰۱
سلفی یعقوب یادعلی
کتاب‌گرد گفت‌وگوها

یعقوب یادعلی و مرارتِ نویسنده ماندن

رضا شکراللهی: یعقوب یادعلی سوم اسفند ۱۴۰۰ در بوستون آمریکا در ۵۱ سالگی بر اثر سکته‌ی قلبیِ ناگهانی درگذشت و با رفتنش پاره‌هایی بزرگ از خاطراتِ مشترک من با او، از کودکی و نوجوانی و جوانی، در خاک شد. یک روز گذشته است و…

۵ اسفند ۱۴۰۰
گفت‌وگوی آرمان ریاحی با هادی معصوم‌دوست درباره‌‌ی رمان عیار ناتمام
کتاب‌گرد گفت‌وگوها

گزارشِ دست‌اولِ رمانِ عیار ناتمام از تاریخِ تلخِ معاصر

آرمان ریاحی: به‌عنوان یک «ادبیات‌دوست» فکر می‌کنم یک خواننده‌ی جدی داستان‌هایی را می‌پسندد که تکه‌هایی از خودش را در آن ببیند، و به‌عنوان یک «دوستدار تاریخ» عقیده دارم سرگذشت پرهیاهوی ایرانیان در زمان معاصر چیزی جز همان تکه‌های پراکنده‌ی وجود ما نیست که جز…

۹ تیر ۱۳۹۸
ژیلا مساعد شاعر و نویسنده‌ی ایرانی مقیم سوئد و عضو آکادمی نوبل ادبیات
گفت‌وگوها

ژیلا مساعد و شنای بچه‌ی آسفالت در اقیانوس

ژیلا مساعد نخستین مهاجر سوئدی است که در تاریخ ۲۳۲ ساله‌ی آکادمی نوبل ادبیات به عضویت آن درآمده است. مساعد در سال  ۱۳۲۷ در ایران متولد شد و سال ۱۹۸۶ به سوئد مهاجرت کرد و ۱۰ سال پس از ورود به سوئد، اولین کتاب…

۲۱ دی ۱۳۹۷
پنجاه سالگی شازده احتجاب هوشنگ گلشیری
کتاب‌گرد گفت‌وگوها مقالات

پنجاه‌سالگی شازده احتجاب

گلشیری تازه از سفر شمال برگشته و جایی مهمان ابوالحسن نجفی است که تلفن زنگ می‌زند و رضا سیدحسینی که از خواندن رمان سر شوق آمده از آن سوی خط نام و نشان نویسنده را از ابوالحسن نجفی جویا می‌شود. در اواسط صحبت ابوالحسن…

۲۰ دی ۱۳۹۷
مصاحبه‌ی مفصل با بهاءالدین خرمشاهی درباره‌ی دانشنامه‌ی حافظ
کتاب‌گرد گفت‌وگوها

بهاءالدین خرمشاهی: پشیمانم که به ملاقات طبری نرفتم

علیرضا اکبری: پیش از این‌که صحبت‌مان درباره‌ی دانشنامه‌ی حافظ و حافظ‌پژوهی و کارنامه‌ی حافظ‌شناسان معاصر را آغاز کنیم، بهاء‌الدین خرمشاهی ماجرای فال‌های شگفت‌انگیزی را گفت که از حافظ گرفته و پیشگویی‌هایی که در این فال‌ها بوده و در زندگی‌اش اتفاق افتاده؛ در حالی که…

۱۷ آذر ۱۳۹۷
معرفی شاهنامه‌ی فردوسی با تصحیح انتقادی مهری بهفر
کتاب‌گرد گفت‌وگوها معرفی و مرور

شاهنامه‌ی فردوسی با تصحیح انتقادی مهری بهفر

رضا شکراللهی: اگر داستان‌نویس هستید یا شاعر یا در ادبیات غور و پژوهش می‌کنید یا فقط خواننده‌ی حرفه‌ای ادبیات کلاسیک فارسی هستید، «شاهنامه با تصحیح انتقادی مهری بهفر و شرح یکایک ابیات» به نان شب‌تان می‌ماند. کافی است چند صفحه از یکی از دفترهای…

۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۷
مصاحبه با محمدحسن شهسواری در روزنامه‌ی آرمان
پنجره‌ی پشتی کتاب‌گرد گفت‌وگوها

گفت‌وگوی آرمان با محمدحسن شهسواری

سمیرا سهرابی: آ‌نچه می‌خوانید گفت‌وگویی است با محمدحسن شهسواری درباره‌ی رمان ژانر تا کارهای پیشین نویسنده، و البته نگاهی به وضعیت تدریس داستان و موارد پیرامونی ادبیات معاصر که او تلاش دارد برای آن کاری انجام بدهد …

۲۶ بهمن ۱۳۹۶
آن‌چه بازی تاج و تخت به ژانر فانتزی افزود
کتاب‌گرد گفت‌وگوها

آن‌چه بازی تاج و تخت به ژانر فانتزی افزود

علیه تقدیر یاسر نوروزی: محمدحسن شهسواری یکی از نویسندگان و منتقدانی است که در کنار مطالعه و نقد آثار ادبیات داستانی معاصر، همواره ادبیات روز جهان را هم دنبال می‌کند. به ویژه شناختی که از سینما دارد باعث شد سراغ او بروم تا درباره‌ی…

۱۵ مرداد ۱۳۹۶
ویرایش داستان و گوردون لیش
کتاب‌گرد گفت‌وگوها

وقتی از ویرایش داستان حرف می‌زنیم از چه حرف می‌زنیم؟

ریموند کارور داستانی دارد با عنوان «وقتی از عشق حرف می‌زنیم از چه حرف می‌زنیم» که عنوان یکی از بهترین مجموعه‌داستان‌های او هم هست و ترجمه‌های متعددی هم از آن به فارسی منتشر شده. ماجرای او و ویراستارش، گوردون لیش، را همه می‌دانند. این‌که…

۴ بهمن ۱۳۹۵
Back to Top