پستی، رمان جدید کاتب
اگر از من بخواهند که از میان قصه نویسان نسل جدید کسانی را نام ببرم که اول نویسندگی میکنند وبعد زندگی، حتما اسم محمدرضا کاتب را به عنوان دومین نفر نام میبرم. کاتب را قبلا که دانشجوی دانشکدهی صداوسیما بود از نزدیک میشناختم و حالا کمی از دورتر؛ نویسندهی همیشه خندانی که برخلاف خیلی از نسل چهارمیها تا همین الان انبوهی از مجموعه داستان و رمان( بیش از ۲۵ اثر) را در سیاههی آثارش ثبت کرده. دو سال پیش رمان بحثبرانگیز “هیس” او توانست جایزهی اول انجمن نویسندگان و منتقدان مطبوعات را بگیرد. “هیس” هم به لحاظ مضمون و هم از نظر ساختار رمان متفاوتی بود درمیان آثار کاتب که تلاش داشت امکانات رمان فارسی را گامی به جلو ببرد( شناخت بیشتر به نقل از روزنامهی همشهری و به قلم خودم). و حالا چند وقتی ست رمان “پستی” او وارد بازار کتاب شده که گویا گام دوم کاتب در مسیری باشد که از رمان هیس شروع کرده بود. اگر خوانندهی حرفهای آثار ایرانی هستید حتما “پستی” را هم در برنامهی مطالعهی خودتان قراربدهید. پس از خواندن آن، حرفهای کاتب دربارهی رمانش هم خواندنی ست. اگر کسی هم آن را خوانده و نقد و نگاهی به این رمان دارد لطفا پیام بگذارد. نقد و نگاه خودم به این رمان هم بماند برای بعدتر که شمار بیشتری آن را خواندند.
زبان فارسی در دنیای ارتباطات
گاهی وقتها در بین وبلاگهای جورواجور به وبلاگهایی برمیخورم که واقعا تخصصی هستند و آن هم با موضوعاتی که میتواند مخاطبان خاصی داشته باشد. یکی از آنها وبلاگ پر و پیمان “بهرام اشرفزاده” است با عنوان جدی و تخصصی زبان فارسی در دنیای ارتباطات. این وبلاگ واقعا ارزشمند است و به اعتقاد من هرکسی که دستی به قلم دارد باید از آن غافل نشود. البته این به معنای تایید همهی نظرات نویسندهی وبلاگ نیست اما دست مریزاد او را که این جای خالی را پرکرده است. این وبلاگ به مطالب گوناگون در حوزهی زبان و زبانشناسی و به ویژه خط فارسی و زبان فارسی می پردازد. مباحثی از قبیل ترجمه، ویرایش، واژه گزینی، رسم الخط، دستورزبان و نظایر آن، از جنبه های نظری و کاربردی، مورد علاقهی نویسنده است و نویسنده سعی دارد برای مسائل و مشکلاتی که در این زمینه مطرح می شود پاسخ های علمی خود را ارائه کند. و بالاخره این که به گفتهی خودش کلیه مطالبی که دراین وبلاگ مطرح میشود صرفاً جنبه علمی دارد.
عکاسباشی
یکی دیگر از وبلاگهای تخصصی که قبلا هم آن را معرفی کردهام، وبلاگ عکاسباشی ست. نویسندهی آن محمدرضا طهماسبپور استاد دانشگاه در رشتهی عکاسی ست که چند ماه پیش کتاب تحقیقی و بسیار ارزشمند “ناصرالدین، شاه عکاس” را هم منتشرکرد. البته طهماسبپور از دوستان من است و به اصرار من بلاگنویسی را شروع کرده و حالا که چند وقتی از افتتاح وبلاگش میگذرد، میبینم که علاقهمندان به عکاسی میتوانند مخاطبان جدی او باشند. او به جز خبرهایی که دراین حوزه میدهد با تسلط کاملی که به تاریخ عکاسی ایران دارد، گاهی اوقات یادداشتهای خواندنی منحصربهفردی هم مینویسد که گمان میکنم برای دانشجویان رشتهی عکاسی و نیزعکاسان حرفهای غنیمتی ست.
پنجاه سال موسیقی ایران
این مجموعه گزیده ای ست از بیش از نیم قرن موسیقی ایران. تمام ترانه ها نسخه ی اولیه هستند با ساختار mp3 و قابل کپی کردن و اجرا. مجتبی معصومی این مجموعه را به دوستداران موسیقی تقدیم کرده است.
بدون نظر