Browsing Category

موسیقی

هانا هورکا
موسیقی

جهالت مرز ندارد، حتا اگر هانا هورکا باشید!

هانا هورکا یک خواننده‌ی چکی بود که به‌تازگی درگذشت و چه‌جوری مردنش حقیقتاً تأسف‌بار بود. همین اول بگویم که ویدئوی پایینِ این نوشته یکی از معروف‌ترین ترانه‌های گروه قدیمی همین خواننده است؛ گروهی که از سال ۱۹۷۶ تشکیل شده و به اجرای ترانه‌های محلی…

۵ بهمن ۱۴۰۰
میکیس تئودوراکیس
تحلیل فرهنگی فیلم و سینما موسیقی

چرا موسیقی فیلم Z میکیس تئودوراکیس جاودانه شد؟

اگر بپذیریم که هنر موسیقی نیز، مانند سایر اشکال هنر، زبانی برای بیان روح زمان خود است، می‌توان درک کرد که موسیقی میکیس تئودوراکیس در فیلم‌های سیاسی کوستا گاوراس تا چه میزان برای جوانان چپ‌گرا و روشن‌فکران آزادی‌خواه در دهه‌های شصت و هفتاد میلادی…

۱۳ شهریور ۱۴۰۰
شجریان
تحلیل فرهنگی موسیقی

بی «مرغ سحرِ» شجریان سحر نمی‌شود

محمدرضا شجریان حالا به خوابی بی‌بیداری رفته‌ است و نه‌تنها مام میهن که زبانِ مادری‌اش را هم به سوگ نشانده است، که چنین زار و پریشان باید پی کلمه و جمله گشت برای سوگواری. مهم نیست این‌که شجریان کی به دنیا آمد و کی…

۲۳ مهر ۱۳۹۹
خراسانیات
موسیقی

خراسانیات شجریان و مشکاتیان، پس از ۳۳ سال

رضا شکراللهی: آلبوم خراسانیات از مجموعه آثار مشترکِ محمدرضا شجریان و زنده‌یاد پرویز مشکاتیان که در سال ۱۳۶۵ ضبط شده بود، سه‌شنبه بیستم اسفند، به‌طور رسمی منتشر شد. آلبوم خراسانیات شامل هفت قطعه است که برخی از آن‌ها حال و هوایی خراسانی دارند. شجریان و مشکاتیان،…

۲۱ اسفند ۱۳۹۸
حسین دهلوی
دوره‌گرد موسیقی

بودنِ حسین دهلوی در عینِ نبودن

اگر مرزِ باریکِ بینِ بودن و نبودن را باور داشته باشیم، امروز، این بیست و سوم مهرماه ۱۳۹۸، دیرترین زمان ممکن برای نوشتن از حسین دهلوی است. او حالا دیگر سراسر نبودن است. اما اگر دلخوش باشیم به آن تصعیدهای هنرمندانه که ناکامی‌ها و…

۲۴ مهر ۱۳۹۸
اجرای مژگان شجریان در مراسم جایزه‌ی آقاخان
دوره‌گرد موسیقی

متنِ سخنرانیِ آقاخان در مراسمِ نخستین جایزه‌ی موسیقی آقاخان

رضا شکراللهی: دیروز ۱۱ فروردین ۱۳۹۸، مراسمِ نخستین دوره‌ی جایزه‌ی مؤسسه‌ی بین‌المللیِ موسیقیِ آقاخان در موزه‌ی گولبنکیانِ لیسبونِ پرتغال با حضور برگزیدگان و مهمانانی از چهارگوشه‌ی دنیا از جمله ایران برگزار شد. در این مراسم خودِ آقاخان (عنوانِ کامل: حضرتِ والا کریم آقاخان) نیز حضور…

۱۲ فروردین ۱۳۹۸
نقدی بر رفتار محمد معتمدی در عرصه‌ی موسیقی
تحلیل فرهنگی موسیقی

محمد معتمدی؛ ستاره‌ای که متولد نشد!

رضا شکراللهی: نمی‌دانم اگر محمدرضا لطفی زنده بود و محمد معتمدی ازش می‌پرسید بروم آلبوم تازه‌ام را در «سازمان اوج» دربیاورم، لطفی به او چه می‌گفت. این را هم نمی‌دانم که اگر لطفی الان زنده بود، آیا اصلاً محمد معتمدی را می‌پذیرفت تا راهی…

۶ اسفند ۱۳۹۷
روایت چهل سال موسیقی- سحر سخایی - قسمت سوم
موسیقی

روایت چهل سال موسیقی ـ بخش سوم (۱۳۷۱ تا ۱۳۷۷)

سال۱۳۷۱ در موسیقی دستگاهی ایران، سال ایرج بسطامی است. بسطامی همراه با گروه دستان و در رأس‌شان حمید متبسم، آلبوم «بوی نوروز» را منتشر کردند. هم بسطامی صدایی تازه با وسعتی کم‌نظیر در فضای موسیقی کلاسیک ایرانی بود که پشتوانه‌ی شاگردی محمدرضا شجریان را…

۲۳ دی ۱۳۹۷
Back to Top