خوابگرد قدیم

فید خوابگرد و لینکده‌ی خوابگرد

۲ اردیبهشت ۱۳۸۸

فرقی نمی‌کند که قصد شرکت در انتخابات نداشته باشید تا نتیجه‌اش تمدید ریاست جمهوری کنونی  باشد، یا حتا میرحسین موسوی را وانهاده باشید و بخواهید به کروبی رأی دهید. این مطلب، انتخاباتی نیست! در باره‌ی فید است. این روزها همه از فید استفاده می‌کنند، شما چه‌طور؟ اگر از فید خوابگرد استفاده نمی‌کنید، اکنون مشترکِ آن شوید. برای لینکده‌ی خوابگرد هم فید مستقلی فعال کرده‌ام که آدرس آن را هم می‌توانید به خبرخوان خود بیفزایید.

آدرس فید مطالب خوابگرد به صورت کامل:
https://www.khabgard.com/rss.asp

آدرس فید لینکده‌ی خوابگرد، که شما را مستقیماً  به منبع لینک‌ها هدایت می‌کند:
https://www.khabgard.com/linksrss.asp

اگر هم از کسانی هستید که هنوز نمی‌دانید «فید» و کاربردش چیست، یا شیوه‌ی استفاده از آن را نمی‌دانید، راهنمایی را که در ادامه‌ی همین مطلب آورده‌ام، با دقت بخوانید.

پیش‌تبصره!
من خودم سوای مرور خبرها و مطالب سایت‌ها در گوگل‌ریدر (به‌خصوص وبلاگ‌ها و سایت‌هایی که فیل.تر شده‌اند)، هنوز  ترجیح می‌دهم مطالبِ وبلاگ‌هایی را که فیل.تر نیستند، در فضای خودِ وبلاگ‌ها بخوانم. در این مورد، گوگل‌ریدر فقط نقش واسطه را برایم ایفا می‌کند تا از به‌روز شدن آن‌ها باخبر شوم. مطالعه‌ی یک متن در وبلاگ، خواننده  را در محیطی از طراحی، لینک‌های دیگر و نمادهای فضای فکری نویسنده قرار می‌دهد که این اتفاق در گوگل‌ریدر نمی‌افتد! ضمن این که بدترین پیامدِ ناگزیر شیوع استفاده از گوگل‌ریدر، بی‌خبرماندن فیدبازها از نظرهای دیگران و خلوت‌شدن کامنت‌دانی وبلاگ‌ها ست که ظاهراً کاری‌ش هم نمی‌شود کرد؛ جز پرهیز از تنبلی و اشتیاق به اشتراک در بحث‌ها و ابراز نظر در باره‌ی مطالبِ وبلاگ‌ها. [ادامـه]


>>>> فید چیست و نحوه‌ی استفاده از فید<<<<
[این راهنما، چکیده‌ی راهنمایی ست که پیش از این علیرضا مجیدی منتشر کرده است. راهنمای کامل را در این‌جا بخوانید.]


فناوری فید feed که آن را در فارسی «خوراک» یا «خبرمایه» هم ترجمه کرده‌اند، فناوری‌ای است که می‌تواند گشت و گذار شما را در اینترنت متحول کند. فید راهی برای دسترسی سریع و بدون دردسر به آخرین اخبار و نوشته‌های سایت و وبلاگ‌هاست.

اگر تا به حال از فید استفاده نمی‌کردید، این نوشته را بخوانید و وقت وب‌گردی یک روزتان را صرف آشنایی با آن کنید، مطمئناً پشیمان نخواهید شد و در آینده از روزی که در آن با فید آشنا شدید به نیکی یاد خواهید کرد!

چرا باید فید بخوانیم؟!
تصور کنید که دوست دارید همیشه مطالب چند وبلاگ به‌خصوص را بخوانید و یا از آخرین اخبار روز دنیا مثلاً در مورد سیاست و اخبار روز، پزشکی یا فناوری مطلع باشید. برای این کار مجبور هستید که هر روز از همه‌ی این وبلاگ‌ها و سایت‌های خبری بازید کنید. این کار چندان ساده نیست و وقت‌گیر است. شما باید هر روز زمان زیادی در انتظار باز شدن صفحات اینترنتی بنشینید و تازه اصلاً هم معلوم نیست که وبلاگ مورد نظر شما به‌روز شده باشد! فید دقیقاً چیزی ست که به کار شما می‌آید. به کمک فید، مرور مطالب تازه‌ی سایت‌ها و وبلاگ‌ها بسیار ساده می‌شود.

از فید نترسیم؟
خیلی‌ها تا اسم فید به گوش‌شان می‌خورد، با خودشان فکر می‌کنند که کار کردن با فید، فقط به درد خوره‌های کامپیوتر می‌خورد و بس. آن‌ها از تغییر واهمه دارند و تصور می‌کنند که خو کردن به فید و ترک عادات وب‌گردی قدیمی‌شان، چیز دشواری ست و فواید استفاده از فید به تحمل زحمات آشنایی با آن، نمی‌ارزد! در صورتی که هر کس با هر میزان تحصیلات و در هر رشته‌ای که باشد، به تناسب نیاز خود می‌تواند از فناوری از فید بهره ببرد.

چطور از فید استفاده کنیم و فید بخوانیم؟
اگر لوگو و اضافات گرافیکی و تبلیغات هر سایت را حذف کنیم و فقط مطالب جدید هر سایت را باقی بگذاریم، چیزی که باقی می‌ماند، فید سایت است، به عبارت دیگر، فید، نسخه‌ی فقط متن سایت‌ها و وبلاگ‌ها ست.

راه‌های خواندن فید، خیلی زیادند. شما می‌توانید فید را با نصب برنامه‌هایی بخوانید یا این‌که فید را از طریق ایمیل‌تان بخوانید. با این همه فیدخوان یا خبرخوان گوگل Google Reader، در میان فیدخوان‌ها محبوبیت زیادی دارد و آمارها هم نشان می‌دهند که روز به روز تعداد بیش‌تری از مردم به استفاده از Google Reader رو می‌آورند.

خوب! حالا چطور فیدها را با گوگل ریدر بخوانیم؟
اگر مراحل زیر را قدم به قدم طی کنید، می‌توانید به راحتی فیدها را با گوگل ریدر بخوانید.

۱- مرورگر اینترنتی خود را باز کنید: با همه‌ی مرورگرهای رایج می‌توان از گوگل‌ریدر استفاده کرد، تفاوتی نمی‌کند که اینترنت اکسپلورر داشته باشید یا اپرا یا کروم یا فایرفاکس! با این همه استفاده از مرورگر فایرفاکس را به شما توصیه می‌کنیم. با توضیحاتی که بعداً خواهیم داد، متوجه خواهید شد که چرا فایرفاکس را ترجیح می‌دهیم. مرورگر فایرفاکس را می‌توانید از اینجا دانلود کنید.

۲- با مرورگرتان به گوگل ریدر بروید. اگر تا به حال حسابی در گوگل برای خود باز نکرده‌اید، یک حساب برای خود باز کنید. [همان نام کاربری Gmail]

نام کاربری و پسورد خودتان را بدهید تا وارد گوگل‌ریدر شوید.

۳- آدرس فید سایت یا وبلاگ مورد نظر را پیدا کنید: حالا به مرحله‌ای رسیدیم که باید آدرس فید سایت‌ها و وبلاگ‌ها مورد نظرتان را به گوگل‌ریدر بدهید. اما چگونه باید آدرس فید را پیدا کرد؟ برای پیدا کردن آدرس فید یک سایت یکی از این کارها را انجام دهید:

الف -شما اگر به سایت یا وبلاگ مورد نظرتان بروید، در صفحه‌ی سایت، آدرس خروجی فید سایت را پیدا خواهید کرد. در سایت مورد نظرتان، دقت کنید، ببینید که کلماتی مثل فید، RSS، خوراک یا تصاویری مثل یکی از این‌ها:

به چشم‌تان می‌خورد؟ اگر چنین چیزهایی پیدا کردید، کافی ست که آدرسی را که این تصاویر یا لینک‌ها به آن اشاره دارند، کپی کنید و به صورتی که خواهیم گفت وارد گوگل‌ریدر کنید.

ب- با یک روش دیگر هم می‌توانید فید سایت را پیدا کنید؛ اگر از مرورگر فایرفاکس یا اپرا استفاده می کنید، به نوار آدرس توجه کنید. آیکون فید سایت را در آن‌جا خواهید دید. کافی ست، روی این آیکون کلیک کنید و به فید سایت برسید.

۴- حالا باید فید را به خورد گوگل‌ریدر بدهیم: در ستون سمت چپ گوگل‌ریدر و در قسمت بالا روی Add a Subcription کلیک کنید:

چنین کادری ظاهر می‌شود. در این کادر می‌توانید آدرس سایت را وارد کنید تا خود گوگل‌ریدر دنبال آدرس فید بگردد و یا این‌که سرراست‌تر، آدرس فید را وارد کنید:

حالا روی Add‌ کلیک کنید و کمی صبر کنید.
شما مشترک فید سایت مورد نظر شده‌اید و قسمت بیش‌تر کار را انجام داده‌اید. از این به بعد نوشته‌ها و پست‌های تازه به صورت خودکار وارد گوگل‌ریدر می‌شوند و شما می‌توانید آن‌ها را به راحتی مطالعه کنید.

حالا مراحلی را که توضیح دادم، برای دیگر سایت‌ها و وبلاگ‌های مورد علاقه‌ی خودتان انجام دهید. قبول دارم! شاید مشترک شدن فید همه‌ی سایت‌ها و وبلاگ‌هایی که دوست دارید و احیاناً در لیست علاقه‌مندی‌های شما در مرورگرتان قرار دارند، در روز اول وقت‌گیر باشد، اما به نتیجه‌ی کار فکر کنید؛ تصور کنید که چه میزان در روزهای بعدی می‌توانید در وقت و انرژی و هزینه‌ی خودتان صرفه‌‌جویی کنید!

مطمئن باشید که اختصاص دادن زمان وب‌گردی یک روز، برای انجام دادن همه‌ی کارهای بالا کافی ست. از فید نترسید، اطمینان داشته باشید که بعد از چند روز کار با گوگل‌ریدر و فید، چنان با فید خو خواهید گرفت که نمی‌توانید کنارش بگذارید…
جزئیات بیش‌تر و سودمندتر را در راهنمای کامل در این آدرس بخوانید.

این مطالب را هم خوانده‌اید؟

بدون نظر

شما هم نظرتان را بنویسید

Back to Top