کتاب‌ها معرفی

رازهای مگو

فروردین ۱۸, ۱۳۹۸

فیونا بارتن، روزنامه نگار انگلیسی، سال‌ها در نشریاتی مانند دیلی تلگراف و دیلی میل کار کرده و دارای تجربیات بین‌المللی در حوزه روزنامه نگاری است. بیوه نخستین اثر بارتن در قالب رمانی جنایی به شمار می‌رود که گفته می‌شود بر مبنای دیده‌ها و شنیده‌های او از داستان‌های واقعی خلق شده است.

بیوه
نویسنده: فیونا بارتن
مترجم: پگاه ملکیان
ناشر: میلکان

مژگان چناری: فیونا بارتن، روزنامه نگار انگلیسی، سال‌ها در نشریاتی مانند دیلی تلگراف و دیلی میل کار کرده و دارای تجربیات بین‌المللی در حوزه روزنامه نگاری است. بیوه نخستین اثر بارتن در قالب رمانی جنایی به شمار می‌رود که گفته می‌شود بر مبنای دیده‌ها و شنیده‌های او از داستان‌های واقعی خلق شده است. بیوه پس از انتشار با استقبال زیادی مواجه شد و به سرعت عنوان پرفروش‌ترین کتاب سال نشریه نیویورک تایمز و ساندی تایمز را در سال ۲۰۱۶ بدست آورد.

داستان با بیوه شدن جین تیلور و خوشحالی او بابت مرگ شوهرش گلن شروع می شود. گلن تا چندسال قبل از مرگش متهم به دزدیدن و قتل بِلا، دختر بچه‌ای دوساله بوده اما پلیس علی رغم بازجویی‌های مکرر نتوانسته جرم او را ثابت کند. گلن تبرئه شده و مشخص نشده بر سر دختربچه دوساله چه آمده است.

🔹هم‌زمان با بیوه، داستان را کارآگاهی که پرونده بِلا را دنبال می‌کند و خبرنگاری که امیدوار است با کشته شدن متهم، همسر آرام و کم حرفش زبان باز کند، روایت می‌کنند. بیوه تصمیم گرفته بگوید قاتل کیست. او داستان را با افکار سرگردان زنی که از سلطه همسرش آزاد شده و می‌خواهد روی پای خودش بایستند به پیش می برد ‌‌اما تا وقتی به فصل‌های پایانی برسیم ، سوالِ ما بی‌جواب می‌ماند. این سوال که آیا گلن کودک را به قتل رسانده یا بی گناهی ست که زیر سلطه‌ی رسانه‌ها تبدیل به یک دیو شده است. گیلیان فلین قبلاً در دختر گمشده چنین طرحی را پی‌ریزی کرده بود.

🔹بارتن به واسطه شغل روزنامه نگاری نبض زندگی را در دست دارد و توانسته مسائلی که جامعه مدرن امروز با آن سروکار دارد را دریابد. او در یک اثر پلیسی اجتماعی پیچیده به ناهنجاری پدوفیلی و اعتیاد به پورنوگرافی اینترنتی می پردازد و کارآگاه کتابش را وا می‌دارد، خواننده را به چت روم‌ها، وب سایت‌ها و حتی کافی نت‌های مخصوص پورنوگرافی ببرد و علاوه بر افشای تدابیر امنیتی و مخفیانه پلیس در این مکان‌های جرم خیز، وجه روانشناختی اثر را با روانشناسی و شخصیت‌شناسی معتادان جنسی و تاثیر اعتیاد بر مغزشان پربار می‌کند.

🔹بیوه را علی‌رغم حضور پررنگ کارآگاه و پرونده قتل دلخراشش، نمی‌توان تنها یک کتاب جنایی دانست. معمای کتاب علاوه بر افشای قاتل، پرده از چهره‌ی بخشی پنهان از جامعه و اشخاص به ظاهر موجه و محترم برمی‌دارد تا کند و کاشی کرده باشد در جرم‌های جامعه مدرن با شرایطی که تکنولوژی روز راهشان را هموار کرده است. همین کندوکاو وجه اجتماعی کتاب را به اندازه‌ی روی جنایی آن قدرتمند کرده است.

برای خواندن مطالب ما می‌توانید به کانال جنایی‌خوانی در تلگرام مراجعه کنید.

این مطالب را هم خوانده‌اید؟

بدون نظر

شما هم نظرتان را بنویسید

Back to Top