قرار بود امروز یکم دیماه، بیست داستان «برگزیده»ی جایزهی ادبی بهرام صادقی را اعلام کنیم. اما پس از دو ماه مطالعه و بررسیِ چندمرحلهای، با توجه به پرشماریِ آثار خوب و ارزشمند، داوران مرحلهی نخستِ جایزهی ادبی بهرام صادقی (فرشته احمدی، محمدحسن شهسواری و رضا شکراللهی) تصمیم گرفتند از میان ۹۰۱ داستانِ رسیده به دبیرخانهی جایزه، ابتدا اسامی نویسندگانِ چهل داستانِ «منتخب» را اعلام کنند تا نوبت برسد به بیست اثر «برگزیده». اکنون خبر خوب برای چهل داستاننویس و خبر ناخوب و شاید هم ناراحتکننده برای ۸۶۱ داستاننویس دیگر:
اسامی چهل داستاننویس منتخب (به ترتیب الفبا)
ابوذر قاسمیان (جهرم)، اشکان اختیاری (کرمانشاه)، امین اطمینان (مشهد)، بهروز انوار (قم)، بهزاد ناظمیانپور (شاهرود)، حمیدرضا شرقی (سبزوار)، رها فتاحی (رشت)، ساناز اسدی (تهران)، سروش قاسمیان (تهران)، سمیه نوروزی (کاشان)، سید میثم رمضانی (قم)، شهلا شهابیان (لاهیجان)، علی بهشتی (تهران)، علی محمدی کاشانی (تهران)، علیرضا فنائی اصفهانی (اصفهان)، فرحدخت ملک (آمل)، فرشاد موسیزاده (تهران)، فرهاد بابایی (تهران)، گلشن یکتاییان (تهران)، لاله دهقانپور (تهران)، لاله زارع (تهران)، م.ر.ایدرم (قم)، مریم ساداتپور (کرج)، مریم منصوری (تهران)، مریم مهتدی (رشت)، مصطفی شمس (کرمان)، مهدی ایوبی (تهران)، مهدی م. کاشانی (تورنتو)، مهران نجفی (تهران)، مهیندخت حسنیزاده (دبی)، نادر ساعیور (تبریز)، نازلی گلچهره حسینی (مشهد)، ناصر فرزینفر (تورنتو)، نجمه ساجدی (تهران)، نسیم مرعشی (تهران)، نغمه کرمنژاد (شیراز)، نگار محقق (شیراز)، وحید حسینی ایرانی (مشهد)، وحید منصوری (اهواز)، یاسمن رحمانی (تهران)
نهایتاً تا یک هفتهی دیگر، فهرست و متن بیست اثر «برگزیده» از میان این چهل داستان نیز در سایت خوابگرد منتشر خواهد شد و در اختیار هیئت داوران مرحلهی نهایی قرار خواهد گرفت. در این مرحله آقایان حسین پاینده و حسین سناپور نیز به جمع داوران میپیوندند تا سه اثر برتر را مشخص و اعلام کنند.
همانگونه که در دورهی قبلی این جایزه دیدید، این جایزه هم جنبهی آموزشی دارد و هم تأکید دارد بر برقراری ارتباط با خوانندگان. بنابراین، دو برنامهی جنبی دیگرِ این جایزه، یکی انتشار نقدهای آموزشی آثار برگزیده است که قاعدتاً پس از اعلام برندگان نهایی به مرور انجام خواهد گرفت. و دیگری، علاوه بر انتشار داستانهای برگزیده در خوابگرد، انتشارِ همزمانِ آنها در کتابخوانِ طاقچه است تا خوانندگان و کاربرانِ این نرمافزار کتابخوانی هم بتوانند به داستانهای محبوبشان امتیاز بدهند و سه اثرِ محبوبِ آنان نیز مشخص شود.
دبیرخانهی جایزه به نویسندگان سه اثرِ برگزیدهی هیئت داوران علاوه بر لوح افتخار، جوایز نقدی تقدیم خواهد کرد. نویسندگان آثار محبوبِ کاربرانِ طاقچه نیز جوایز نقدی خود را از گردانندگانِ این کتابخوان دریافت خواهند کرد.
۱۱ نظر
[…] گزارشی که خوابگرد منتشر کرده، آمده است: قرار بود امروز یکم دیماه، بیست […]
یعنی این “منتخبان” با آن “برگزیدگان” متفاوتند؟ دلیل این مرحله افزایی به مسابقه تان چیست؟
در متن توضیح داده شده.
با درود
فکر می کنم در مورد چگونگی و شرایط انتخاب ۴۰ داستان و کنار گذاشتن باقی داستان ها توضیحاتی ( حد اقل یکی دو پاراگراف ) لازم است بطور مثال آیا ملاحظاتی از قبیل ممنوعه نبودن موضوع داستان در انتخاب تاثیری داشته یا خیر و … قابل ذکر است بعد از شرایطی که باعث تعطیلی جایزه اکنون شد شاید دست اندر کاران جایزه به ویژه آقای شهسواری در انتخاب داستان ها به واسطه گریز از گرفتاری های بعدی ویژگی هایی را لحاظ کرده باشند.
در باب شیوهی داوری، آقای شهسواری به عنوان دبیر هئت داوران به وقت خودش توضیحات لازم را ارئه خواهد کرد. اما در مورد ممیزی به اطلاع شما و دیگران میرسانم که خوشبختانه هیچ داستانی به خاطر ممیزی از لیست چهلنفره حذف نشده است.
منتظر انتشار داستان ها هستیم. مطمئن باشید با داستان هایی که رد شده اند مطابقت خواهد شد و در رسانه ها منتشر خواهد گردید. متاسفانه کسانی که می خواهند قدم موثری بردارند سوادش را ندارند. خاک بر سر ادبیات مملکت
ممنون و خسته نباشید به شما و همه افرادی که زحمت کشیده اند. منتظر انتشار داستانها و نقدها هستیم.
سلام
جان برادر حکمت خان بابایی آن بالا دعوت به لذت…. را بخوان برای خلاقیت هم لازم است که زیر ۳۵ سال داشته باشی یعنی سخن نو آر که نو را حلاوتی ست دیگر. همه دلشان می خواهد کامشان شیرین شود تلخی های نهفته در دوران ما، روایات ما،داستان های ما باید بماند برای خودمان. شاید هم خودمان روزی توانستیم گَردی شیرین رویشان بپاشیم. شاید.
ممیزی؟! ما فکر می کنیم ممیزی سازمان، وزارت خانه یا شخص است، ممیزی رسوبی ست که سالهای سال، فراوری شده است در تک تک سلول هایمان و ماندگاری بالایی دارد در من، تو، او، ما، شما، ایشان.
خسته نباشید
میشه بگین که چقدر مونده تا اعلام آثار برگزیده؟
^_^
مردیم از استرس
اندکی صبر، فردا صبح (هفتم دیماه) نزدیک است!
در زمستان ۱۳۴۲ فیلم ” این خانه سیاه است ” جایزه بهترین فیلم مستند را در جشنواره ی ” اوبر هاوزن ” بدست آورد. خود فروغ فرخزاد در مورد این جایزه میگوید : ” این جازه برایم بی اهمیت بود . من لذتی را که باید میبردم از کار برده بودم . ممکن است یک عروسک هم بمن بدهند . عروسک چه معنی دارد ؟ جایزه هم عروسک است ….”